Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.



        

Jídlo jako lék

podle čínské medicíny

 

Číslo produktu: AB73109
Parametr 1: 200 stran a 15 obrazových příloh
Parametr 2: brožovaná bez přebalu
EAN kód: 9788088073109
naše cena bez DPH: 241 Kč
naše cena s DPH (10 %):
265 Kč

do košíku:
  ks  

Renata Lien Čepelková je odbornicí na TCM, kterou studovala na TCM Institutu v Praze. Toto vzdělání doplnila studiem na zdravotnické škole a neocenitelné zkušenosti získala také z mnohaletého cestování po Asii. Provozuje regenerační a rekondiční zařízení a tato kniha vznikla nejen pro její klienty.
V obsáhlém úvodu hovoří o základních principech čínské medicíny. Věnuje se obšírně historii stravování a potížím, které s nesprávnými zvyky či potravinami souvisely. Představuje šest základních konstitučních typů, popisuje fungování lidského těla v souvislosti s denní dobou, ročními obdobími i cyklem života. Učí, které potraviny jsou při kterých příležitostech vhodné, jak pomáhají a léčí a jak jejich účinky maximalizovat. Najdeme zde i podrobný návod na jarní očistnou kúru.
Část věnovaná receptům je rozdělena podle typů jídel na snídaňovou, obědovou a večeřovou sekci. Recepty jsou jednoduché, z dostupných potravin a snadno připravitelné. Nechybí množství vysvětlování, poznámek a doporučení. Zvláštní oddíl je věnovaný stravování v období těhotenství či nemoci, v dětském věku či během stáří.

Zkráceně kniha pojednává o zdravém stravování podle filozofie tradiční čínské dietetiky s využitím u nás typických a dostupných potravin. Popis potravin, jídelníčky, kuchařské recepty.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.